Follow by sky_wayfarer email

Monday, 19 September 2011

Segalanya bermula disini....bagaimana pula anda??

Assalamualaikum....ape khabar teman2 musafir sekalian.Harap2 korang sihat la selalu.
Alhamdulillah...baru2 ni musafir ade mengikuti satu program di masjid Quaters Sepang,Sepang.
alahhh,dekat je ngan KLIA,musafir pon first time sampai kat sana.

Yg menariknya kali ni,musafir plak jadi peserta program.Biasenye,kite yg conduct program tp kali ni tiba giliran musafir plak untuk dibimbing.Ye la...menuntut ilmu ni x mengira taraf sebab ilmu ni di mana2.Sebagai peserta,kita akan perolehi ilmu sebagai peserta manakala committee plak akan dapat ilmu sebagaimana status tersebut.Akhirnya,kedua2 status akan belajar dari pengalaman.

Semuanya lain,berbeza dari sebelumnya kerana abg2 n kakak2 second year yg conduct program ni tau.diorang buat program ni di bawah anjuran Training Synergy Consultant kalau x silap.Ape pon,secara khulasoh nye memang best sangat.Pengisian yg mudah dfahami dan padat,modul yg hebat n menarik serta dipenuhi ngan aktiviti yg mengujakan.

Senang nk cerita macam ni la,bagi musafir,hakikatnya untuk menjadi seorang dai'e...segalanya telah bermula sekali lg n kali ni di sana,tercetusnya di sana(semangat istiqomah)dalam perjuangkan agama Allah,Selalunya ade naik turun semangat tu...Yg penting kita sama2 membina jalan kejayaan.

Terakhir adalah harap2nya program seumpama ini mampu dianjurkan buat sekali lg,lg dan lg...Maafla pasal kali ni x dapat nk upload gambar sekali.Cukuplah dgn menzahirkan perasaan gembira dan bersemangat.Sekiranya teman2 musafir di luar sana ade pengalaman yg ingin dikongsi...silakan...Akhir kalam,
rasenye masih belum terlambat ubtuk diri ini mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin!!Semoga berjumpa lg...Assalamualaikum...

p/s:bersedia ditarbiah untuk mentarbiah


No comments:

Post a Comment